Garmin

Garmin navigaattori Tältä sivulta pääset lataamaan Garmin-autonavigaattoriisi Suomen Lähikaupan kauppojen tiedot.

Asennuksessa esiintyy mallikohtaisia eroavaisuuksia. Nämä ohjeet perustuvat Garmin nüvi 200 -malliin. Mallikohtaiset ohjeet löydät laitteen mukana tulleesta käyttöoppaasta tai laitetoimittajan sivuilta: http://www.garmin.com
Tiedostojen lataamiseksi tarvitaan:

  • Garmin-autonavigaattori
  • Winzip tai muu ohjelma pakatun zip-tiedoston purkamiseksi. Jos koneellasi ei ole Winzip-ohjelmaa, voit ladata sen omalle koneellesi täältä: http://www.winzip.com
  • USB-kaapeli tai muistikortti ja muistikortinlukija
  • Garmin POI Loader ohjelma

Huomioithan, että Suomen Lähikauppa Oy ei vastaa kolmansien osapuolien tuottamien ohjelmistojen tai internet-palveluiden toimivuudesta.

1. Tiedostojen lataaminen


Ennen kauppojen lataamista navigaattoriin, sinun täytyy ladata ne tietokoneellesi. Voit ladata kaikki Suomen Lähikaupan kaupat tietokoneellesi valitsemalla alla olevasta zip-tiedostosta: ”Kaikki Suomen Lähikaupan kaupat”. Voit halutessasi myös ladata ainoastaan tietyn kauppaketjun valitsemalla alla olevista zip-tiedostoista: ”Siwa”, ”Valintatalo” tai ”Euromarket”.

Valitse haluamasi tiedosto linkistä ”Lataa tiedosto” ja valitse sen jälkeen aukeavasta ikkunasta Tallenna / Save.
Valitse avautuvassa ikkunassa kansio, johon haluat tiedoston tietokoneellasi tallentaa, ja paina Tallenna / Save.

Kaikki Suomen Lähikaupan kaupat


Siwa


Valintatalo


Euromarket

2. Tiedostojen purkaminen tietokoneelle


Pakattu zip-tiedosto täytyy ensin purkaa tietokoneellesi, jotta voit asentaa kaupat navigaattoriisi. Osa tietokoneiden käyttöjärjestelmistä on sellaisia, joissa pakatun tiedoston purkamisohjelma, esim. WinZip-ohjelma, on sisäänrakennettuna.

Jos tietokoneessasi on esim. Windows XP -käyttöjärjestelmä, voidaan tiedosto purkaa käyttöjärjestelmän mukana tulevalla ”Extraction Wizard” -toiminnolla. Purkaminen tapahtuu täten: Valitse Resurssienhallinnassa lataamasi zip-tiedosto, paina hiiren kakkospainiketta ja valitse Extract all files. Tallenna kaupat tietokoneellesi valitsemaasi tyhjään kansioon.

Mikäli tietokoneessasi on jokin muu käyttöjärjestelmä, voit avata ja purkaa tiedoston esim. WinZip-ohjelmalla. Jos koneellasi ei ole Winzip-ohjelmaa, voit ladata sen omalle koneellesi täältä http://www.winzip.com . Purkaminen WinZipillä onnistuu täten: Valitse Resurssienhallinnassa lataamasi zip-tiedosto, paina hiiren kakkospainiketta ja valitse WinZip > Extract to. Tallenna kaupat tietokoneellesi valitsemaasi tyhjään kansioon.

Huomioithan, että Garmin poistaa aiemmin POI Loader -ohjelmalla navigaattoriin siirretyt POI-tiedostot. Jos olet siirtänyt navigaattoriin aiemmin POI-tiedostoja, kopioi nämä tiedostot Lähikaupan kauppojen kanssa samaan kansioon.

3. POI Loader -ohjelman asentaminen


Garmin POI Loader -ohjelma on asennettava tietokoneelle ennen kuin tiedostot voidaan siirtää navigaattoriin. Ohjelman asennusohjelma ladataan tietokoneelle Garminin osoitteesta www.garmin.com/poiloader. Ohjelman lataaminen on ilmaista. Seuraa lataamisessa sivuston englanninkielisiä ohjeita.

Latauksen jälkeen POI Loader asennetaan tietokoneeseen POILoader.exe-tiedoston (sovellus) avulla. Seuraa asennusohjelman ohjeita.

POI Loader -ohjelman asennuksen jälkeen Suomen Lähikaupan kauppojen tiedot voidaan siirtää autonavigaattoriin.

4. Tiedostojen siirto navigaattoriin

  • Yhdistä tietokone ja autonavigaattori USB-kaapelilla toisiinsa tai aseta navigaattorin muistikortti tietokoneesi kortinlukijaan ja kytke virta autonavigaattoriin.
  • Käynnistä lataamasi POILoader.exe-tiedosto joko latausikkunasta tai Käynnistä / Start –valikoista. ”Käynnistä – Ohjelmat – Garmin – POI Loader” tai ”Start – Programs – Garmin – POI Loader”. Valitse Seuraava / Next siirtyäksesi laitteen etsintäikkunaan.
  • Ohjelma etsii autonavigaattorin tai muistikortin. Mikäli laitetta ei löydy automaattisesti, noudata ohjelman antamia ohjeita löytääksesi sen. Valitse avautuvasta valikosta laitteesi (mikäli käytät muistikortinlukijaa, Poistettava levy / Removable Disk). Laite näkyy useimmiten levyasemana E: tai F:. Valitse Next.
  • Etsi seuraavassa ikkunassa Selaa / Browse -painikkeella tietokoneeltasi kansio, johon olet tallentanut lataamasi Suomen Lähikaupan kauppojen sijaintitiedot. Valitse käytetyt etäisyys- ja nopeusyksiköt sekä asetustilaksi Express. Siirry seuraavaan vaiheeseen painamalla Next.
  • Ohjelma ilmoittaa siirron onnistumisesta. Lopeta tietojen siirto valitsemalla Finish.


Suomen Lähikaupan kauppojen sijaintitiedot on nyt siirretty autonavigaattorin tai muistikortin poi-kansioon. Irrota USB-kaapeli tietokoneesta tai siirrä muistikortti autonavigaattoriin. Tämän jälkeen näet kaupat reittisi varrella, voit laskea reitin lähimpään kauppaan sekä asettaa hälytyksen reitin varrella sijaitseville kaupoille. Navigaattorisi käyttöoppaasta löydät tarkemmat ohjeet näille toiminnoille.