Magellan

Magellan navigaattori

Tältä sivulta pääset lataamaan Magellan-autonavigaattoriisi Suomen Lähikaupan kauppojen tiedot.

Asennuksessa saattaa esiintyä mallikohtaisia eroavaisuuksia. Nämä ohjeet perustuvat Magellan RoadMate 3000T -malliin. Mallikohtaiset ohjeet löydät laitteen mukana tulleesta käyttöoppaasta, laitetoimittajan sivuilta http://www.magellangps.com/ tai maahantuojan http://www.gps.fi/ -sivuilta.

Tiedostojen lataamiseksi tarvitaan:

 • Magellan-autonavigaattori
 • Winzip tai muu ohjelma pakatun zip-tiedoston purkamiseksi. Jos koneellasi ei ole Winzip-ohjelmaa, voit ladata sen omalle koneellesi täältä: http://www.winzip.com
 • USB-kaapeli tai muistikortti ja muistikortinlukija
 • Magellan POI-tiedoston muokkaus -ohjelma (laitteen mukana tulevalla CD:llä)
 • Magellan RoadMate Tools -ohjelma (laitteen mukana tulevalla CD:llä)

Huomioithan, että Suomen Lähikauppa Oy ei vastaa kolmansien osapuolien tuottamien ohjelmistojen tai internet-palveluiden toimivuudesta.

1. Tiedostojen lataaminen tietokoneelle


Ennen kauppojen lataamista navigaattoriin, sinun täytyy ladata ne tietokoneellesi. Voit ladata kaikki Suomen Lähikaupan kaupat tietokoneellesi valitsemalla alla olevasta zip-tiedostosta: ”Kaikki Suomen Lähikaupan kaupat”. Voit halutessasi myös ladata ainoastaan tietyn kauppaketjun valitsemalla alla olevista zip-tiedostoista: ”Siwa”, ”Valintatalo” tai ”Euromarket”.

Valitse haluamasi tiedosto ja sen jälkeen aukeavasta ikkunasta Tallenna / Save. Valitse avautuvassa ikkunassa kansio, johon haluat tiedoston tietokoneellasi tallentaa, ja paina Tallenna / Save.

Kaikki Suomen Lähikaupan kaupat:

Siwa

Valintatalo

Euromarket

2. Tiedostojen purkaminen tietokoneelle


Pakattu zip-tiedosto täytyy ensin purkaa tietokoneellesi, jotta voit asentaa kaupat navigaattoriisi. Osa tietokoneiden käyttöjärjestelmistä on sellaisia, joissa pakatun tiedoston purkamisohjelma, esim. WinZip-ohjelma, on sisäänrakennettuna.

Jos tietokoneessasi on esim. Windows XP -käyttöjärjestelmä, voidaan tiedosto purkaa käyttöjärjestelmän mukana tulevalla ”Extraction Wizard” -toiminnolla. Purkaminen tapahtuu täten: Valitse Resurssienhallinnassa lataamasi zip-tiedosto, paina hiiren kakkospainiketta ja valitse Extract all files. Tallenna kaupat tietokoneellesi valitsemaasi tyhjään kansioon.

Mikäli tietokoneessasi on jokin muu käyttöjärjestelmä, voit avata ja purkaa tiedoston esim. WinZip-ohjelmalla. Jos koneellasi ei ole Winzip-ohjelmaa, voit ladata sen omalle koneellesi täältä http://www.winzip.com. Purkaminen WinZipillä onnistuu täten: Valitse Resurssienhallinnassa lataamasi zip-tiedosto, paina hiiren kakkospainiketta ja valitse WinZip > Extract to. Tallenna kaupat tietokoneellesi valitsemaasi tyhjään kansioon.

3. Ohjelmien asentaminen tietokoneelle


Tiedostot siirretään tietokoneelta autonavigaattoriin laitteen mukana tulleiden lisäohjelmien avulla: Magellan POI-tiedoston muokkausohjelma ja Magellan RoadMate Tools -ohjelma.
Molemmat ohjelmat asennetaan laitteen mukana tulevalta asennus-CD:ltä (Tools CD). Ohjelmat asennetaan tietokoneelle ohjelmiston asennusohjeiden mukaisesti. Asennuksen aikana ohjelma saattaa huomauttaa Microsoft Digital Signaturen puuttumisesta. Ohita huomautus painamalla OK ja jatka asennusta.

4. Kohteiden muuttaminen Magellan-muotoon


Ennen kuin Suomen Lähikaupan kauppojen tiedot ovat käytettävissä Magellan-autonavigaattorissa, on kohteet muunnettava tietokoneella Magellanin käyttämään mgln-muotoon. Muunnos tehdään Magellan POI-tiedoston muokkausohjelmalla seuraavasti:

 • Käynnistä Magellan POI-tiedoston muokkausohjelma.  Etsi kansio, johon olet purkanut lataamasi Suomen Lähikaupan kauppojen sijaintitiedot. Valitse ko. kansiosta Tiedosto > Avaa
 • Valitse alasvetovalikosta: Files of type: - GPS eXchange -tiedostot (*.GPX; *.XML).
 • Valitse haluamasi kauppaketju ja paina Open. Näytölle aukeaa karttakuva, jossa kaikki valitun kauppaketjun kohteet näkyvät.
 • Tallenna tiedosto Magellanin .mgln-tiedostomuotoon valitsemalla Tiedosto > Tallenna sekä aukeavasta ikkunasta Tallenna / Save.


Sijaintitiedot on nyt muunnettu Magellan-formaattiin (mgln), ja ne voidaan siirtää autonavigaattoriin.

5. Tiedostojen siirto navigaattoriin


Magellan RoadMate Tools -ohjelmaa käytetään kauppojen siirtämiseen tietokoneelta navigaattoriin.
Toimi näin:

 • Yhdistä tietokone ja autonavigaattori USB-kaapelilla tai aseta navigaattorin muistikortti tietokoneesi kortinlukijaan ja avaa aikaisemmin asentamasi Magellan RoadMate Tools -ohjelma.
 • Valitse POIt (Lataa Magellan RoadMateen lisää POI-kohteita -painike).
 • Selaa näkymä kansioon, jonne olet tallentanut äsken muuntamasi .mgln -muotoiset tiedostot. Valitse hiirellä ne tiedostot, jotka haluat siirtää autonavigaattoriin.
 • Siirrä valitut tiedostot navigaattoriisi painamalla oikealle osoittavaa nuolta. Ohjelma siirtää kohteet navigaattoriisi, mikä saattaa kestää hetken.
 • Siirron jälkeen sulje ohjelma ja irrota USB-kaapeli tai muistikortti (ja laita muistikortti takaisin navigaattoriisi).


Suomen Lähikaupan kauppojen sijaintitiedot on nyt siirretty autonavigaattoriin ja navigaattorisi siirtyi normaaliin käyttötilaan. Aktivoi ensin sijaintitiedot käyttöön navigaattorissasi, minkä jälkeen
- näet kaupat reittisi varrella
- voit laskea reitin lähimpään kauppaan sekä
- voit asettaa hälytyksen reitin varrella sijaitseville kaupoille.
Navigaattorisi käyttöoppaasta löydät tarkemmat ohjeet näille toiminnoille.