Mio

Mio navigaattori

Tältä sivulta pääset lataamaan Mio-autonavigaattoriisi Suomen Lähikaupan kauppojen tiedot.

Asennuksessa saattaa esiintyä mallikohtaisia eroavaisuuksia. Nämä ohjeet perustuvat MIO C220 -malliin. Mallikohtaiset ohjeet löydät laitteen mukana tulleesta käyttöoppaasta, laitetoimittajan sivuilta http://eu.mio.com tai maahantuojan http://www.khmarketing.fi/ -sivuilta.

Tiedostojen lataamiseksi tarvitaan:

  • Mio-autonavigaattori
  • Winzip tai muu ohjelma pakatun zip-tiedoston purkamiseksi. Jos koneellasi ei ole Winzip-ohjelmaa, voit ladata sen omalle koneellesi täältä: http://www.winzip.com
  • USB-kaapeli tai muistikortti ja muistikortinlukija tietokoneella (muistikortinlukija ei ole välttämätön Mio C320 ja C520 -malleilla)
  • POI Loader -ohjelma (ohjelma tulee navigaattorin mukana CD:llä)

Huomioithan, että Suomen Lähikauppa Oy ei vastaa kolmansien osapuolien tuottamien ohjelmistojen tai internet-palveluiden toimivuudesta.

1. Tiedostojen lataaminen tietokoneelle


Ennen kauppojen lataamista navigaattoriin, sinun täytyy ladata ne tietokoneellesi. Voit ladata kaikki Suomen Lähikaupan kaupat tietokoneellesi valitsemalla alla olevasta zip-tiedostosta: ”Kaikki Suomen Lähikaupan kaupat”. Voit halutessasi myös ladata ainoastaan tietyn kauppaketjun valitsemalla alla olevista zip-tiedostoista: ”Siwa”, ”Valintatalo” tai ”Euromarket”.

Valitse haluamasi tiedosto ja sen jälkeen aukeavasta ikkunasta Tallenna / Save. Valitse avautuvassa ikkunassa kansio, johon haluat tiedoston tietokoneellasi tallentaa, ja paina Tallenna / Save.

Kaikki Suomen Lähikaupan kaupat:

Siwa

Valintatalo

Euromarket

2. Tiedostojen purkaminen tietokoneelle


Pakattu zip-tiedosto täytyy ensin purkaa tietokoneellesi, jotta voit asentaa kaupat navigaattoriisi. Osa tietokoneiden käyttöjärjestelmistä on sellaisia, joissa pakatun tiedoston purkamisohjelma, esim. WinZip-ohjelma, on sisäänrakennettuna.

Jos tietokoneessasi on esim. Windows XP -käyttöjärjestelmä, voidaan tiedosto purkaa käyttöjärjestelmän mukana tulevalla ”Extraction Wizard” -toiminnolla. Purkaminen tapahtuu täten: Valitse Resurssienhallinnassa lataamasi zip-tiedosto, paina hiiren kakkospainiketta ja valitse Extract all files. Tallenna kaupat tietokoneellesi valitsemaasi tyhjään kansioon.

Mikäli tietokoneessasi on jokin muu käyttöjärjestelmä, voit avata ja purkaa tiedoston esim. WinZip-ohjelmalla. Jos koneellasi ei ole Winzip-ohjelmaa, voit ladata sen omalle koneellesi täältä: http://http://www.winzip.com/. Purkaminen WinZipillä onnistuu täten: Valitse Resurssienhallinnassa lataamasi zip-tiedosto, paina hiiren kakkospainiketta ja valitse WinZip > Extract to. Tallenna kaupat tietokoneellesi valitsemaasi tyhjään kansioon.

3. Ohjelmien asentaminen tietokoneelle


POI Loader -ohjelman on oltava asennettuna tietokoneelle ennen kuin tiedostot voidaan siirtää navigaattoriin. Asenna ohjelma CD:ltä, jonka olet saanut navigaattorisi mukana.

POI Loader -ohjelman asennuksen jälkeen Suomen Lähikaupan kauppojen tiedot voidaan siirtää autonavigaattoriin.

4. Tiedostojen siirto navigaattoriin

1. Kytke muistikortti tietokoneesi muistikortinlukijaan. (Mio C320 ja C520 -navigaattoreilla voit myös kytkeä SD-muistikortin suoraan navigaattoriin ja navigaattorin USB-kaapelilla tietokoneeseesi.)

2. Kytke virta päälle Mio-laitteeseen, jos muistikortti on kytkettynä navigaattoriin. (Mio C320 ja C520)

3. Käynnistä lataamasi POI Loader -ohjelma: Käynnistä - Ohjelmat - Mio Technology / Start - Programs - Mio Technology.

4. Ensimmäisessä ikkunassa paina "NEXT".

5. Valitse asema, jossa navigaattorisi muistikortti näkyy ja paina "NEXT".

6. Etsi kansio, johon olet purkanut lataamasi Suomen Lähikaupan kauppojen sijaintitiedot. Valitse kansiosta se kauppaketju, jonka haluat ladata ja paina "NEXT". Huom! Ohjelmalla voi ladata vain yhden kauppaketjun kerrallaan.

7. Kun POI Loader on ladannut kohteet, paina "FINISH".

8. Toista kohdat 5-8 kaikkien haluamiesi kauppaketjujen osalta.

9. Sulje POI Loader, irrota muistikortti muistikortinlukijasta ja kytke se Mio -navigaattoriisi.

10. Käynnistä navigaattorisi uudelleen painamalla pitkään käynnistyspainiketta. Ruutuun tulee valikko, josta voit valita "Restart". Uudelleenkäynnistyksen jälkeen navigaattori hakee POI-kohteet muistikortilta navigaattoriin.

Tämän jälkeen voit asentaa kaupat näkymään reittisi varrella sekä laskea reitin lähimpään kauppaan. Navigaattorisi käyttöoppaasta löydät tarkemmat ohjeet näille toiminnoille.