Navman

Navman navigaattori Tältä sivulta pääset lataamaan Navman-autonavigaattoriisi Suomen Lähikaupan kauppojen tiedot.

Asennuksessa saattaa esiintyä mallikohtaisia eroavaisuuksia. Nämä ohjeet perustuvat Navman F20 -malliin. Mallikohtaiset ohjeet löydät laitteen mukana tulleesta käyttöoppaasta.

Tiedostojen lataamiseksi tarvitaan:

  • Navman-autonavigaattori
  • Winzip tai muu ohjelma pakatun zip-tiedoston purkamiseksi. Jos koneellasi ei ole Winzip-ohjelmaa, voit ladata sen omalle koneellesi täältä
  • USB-kaapeli tai muistikortti ja muistikortinlukija tietokoneessa
  • Navman F-Series Desktop - ohjelma (F20-laitteessa hankittava erikseen, muissa F-sarjan laitteissa ohjelma sijaitsee laitteen mukana tulevalla CD:llä)
  • Microsoft ActiveSync -ohjelma (ohjelman saa laitteen mukana tulevalta DC:ltä tai osoitteesta
  • Huomioithan, että Suomen Lähikauppa Oy ei vastaa kolmansien osapuolien tuottamien ohjelmistojen tai internet-palveluiden toimivuudesta.

1. Tiedostojen lataaminen tietokoneelle


Ennen kauppojen lataamista navigaattoriin, sinun täytyy ladata ne tietokoneellesi. Voit ladata kaikki Suomen Lähikaupan kaupat tietokoneellesi valitsemalla alla olevasta zip-tiedostosta: ”Kaikki Suomen Lähikaupan kaupat”. Voit halutessasi myös ladata ainoastaan tietyn kauppaketjun valitsemalla alla olevista zip-tiedostoista: ”Siwa”, ”Valintatalo” tai ”Euromarket”.

Valitse haluamasi tiedosto ja sen jälkeen aukeavasta ikkunasta Tallenna / Save. Valitse avautuvassa ikkunassa kansio, johon haluat tiedoston tietokoneellasi tallentaa, ja paina Tallenna / Save.


Kaikki Suomen Lähikaupan kaupat:

2. Tiedostojen purkaminen tietokoneelle


Pakattu zip-tiedosto täytyy ensin purkaa tietokoneellesi, jotta voit asentaa kaupat navigaattoriisi. Osa tietokoneiden käyttöjärjestelmistä on sellaisia, joissa pakatun tiedoston purkamisohjelma, esim. WinZip-ohjelma, on sisäänrakennettuna.

Jos tietokoneessasi on esim. Windows XP -käyttöjärjestelmä, voidaan tiedosto purkaa käyttöjärjestelmän mukana tulevalla ”Extraction Wizard” -toiminnolla. Purkaminen tapahtuu täten: Valitse Resurssienhallinnassa lataamasi zip-tiedosto, paina hiiren kakkospainiketta ja valitse Extract all files. Tallenna kaupat tietokoneellesi valitsemaasi tyhjään kansioon.

Mikäli tietokoneessasi on jokin muu käyttöjärjestelmä, voit avata ja purkaa tiedoston esim. WinZip-ohjelmalla. Jos koneellasi ei ole Winzip-ohjelmaa, voit ladata sen omalle koneellesi täältä: http://www.winzip.com . Purkaminen WinZipillä onnistuu täten: Valitse Resurssienhallinnassa lataamasi zip-tiedosto, paina hiiren kakkospainiketta ja valitse WinZip > Extract to. Tallenna kaupat tietokoneellesi valitsemaasi tyhjään kansioon.

3. Ohjelmien asentaminen tietokoneelle


Ennen tiedostojen siirtämistä on Navman F-Series Desktop- ja Microsoft ActiveSync -ohjelmat oltava asennettuina tietokoneellesi navigaattorin mukana tulleelta CD:ltä (Microsoft ActiveSync -ohjelman saa myös internetistä osoitteesta: http://www.microsoft.com/windowsmobile/activesync/default.mspx . Seuraa asennuksessa asennusohjelman antamia ohjeita.

Jotta autonavigaattori ja tietokone voidaan kytkeä toisiinsa USB-kaapelilla, on Navman F-Series Desktop -ohjelmaa varten asennettava DC:ltä myös omat ajurit. Noudata ajurienkin asennuksessa asennus-CD:n ohjeita ja jatka mahdollisista ilmoituksista huolimatta.

4. Tiedostojen siirto navigaattoriin

1. Yhdistä autonavigaattori ja tietokone USB-kaapelilla toisiinsa, ja kytke virta autonavigaattoriin.

2. Käynnistä Navman POIEditor -ohjelma Käynnistä / Start -valikosta. ”Käynnistä > Ohjelmat > Navman > F-Series Desktop” tai ”Start > Programs > Navman > F-Series Desktop”.

3. Avaa haluamasi tiedosto kansiosta, johon olet tallentanut lataamasi Suomen Lähikaupan kauppojen tiedot (komennolla File > Open text file.)

4. Valitse .csv-päätteinen tiedosto ja valitse Avaa / Open. Suomen Lähikaupan kauppojen tiedot avautuvat nyt POIEditoriin listana. HUOM! Valitse yksi .csv-päätteinen tiedosto kerrallaan.

5. Tallenna avaamasi Suomen Lähikaupan kaupat autonavigaattoriisi komennolla File > Save to Device.

6. Aseta tässä vaiheessa tiedostolle haluamasi nimi, hälytysetäisyys ja kuvake, jolla kohde esitetään autonavigaattorissa. Kuvake sijaitsee samassa kansiossa, josta avasit äskeisen tiedoston. Valitse nyt samalla nimellä oleva .bmp-päätteinen tiedosto.

7. Valitse OK. Valitse hetken kuluttua avautuvassa ikkuna Copy POI.

8. Valitse OK kuitataksesi tiedostojen lataamisen autonavigaattoriin.

9. Toista kohdat 3-8 kaikkien haluamiesi Suomen Lähikaupan kauppaketjujen osalta.


Suomen Lähikaupan kauppojen sijaintitiedot on nyt siirretty autonavigaattoriin. Sulje Navman F-Series Desktop -ohjelma ja irrota USB-kaapeli laitteiden välistä.

Aktivoi ensin sijaintitiedot käyttöön navigaattorissasi, minkä jälkeen näet kaupat reittisi varrella ja voit laskea reitin lähimpään kauppaan. Navigaattorisi käyttöoppaasta löydät tarkemmat ohjeet näille toiminnoille.