TomTom

TomTom navigaattori Tältä sivulta pääset lataamaan TomTom-autonavigaattoriisi Suomen Lähikaupan kauppojen tiedot.
 
Tiedostojen lataamisessa saattaa esiintyä mallikohtaisia eroavaisuuksia. Nämä ohjeet perustuvat TomTom ONE MK-II Scandinavia -malliin. Mallikohtaiset ohjeet löydät laitteen mukana tulleesta käyttöoppaasta.

Tiedostojen lataamiseksi tarvitaan:

  • TomTom-autonavigaattori
  • Winzip tai muu ohjelma pakatun zip-tiedoston purkamiseksi. Jos koneellasi ei ole Winzip-ohjelmaa, voit ladata sen omalle koneellesi täältä
  • USB-kaapeli tai muistikortti ja muistikortinlukija tietokoneessa

Huomioithan, että Suomen Lähikauppa Oy ei vastaa kolmansien osapuolien tuottamien ohjelmistojen tai internet-palveluiden toimivuudesta.

1. Tiedostojen lataaminen tietokoneelle


Ennen kauppojen lataamista navigaattoriin, sinun täytyy ladata ne tietokoneellesi. Voit ladata kaikki Suomen Lähikaupan kaupat tietokoneellesi valitsemalla alla olevasta zip-tiedostosta: ”Kaikki Suomen Lähikaupan kaupat”. Voit halutessasi myös ladata ainoastaan tietyn kauppaketjun valitsemalla alla olevista zip-tiedostoista: ”Siwa”, ”Valintatalo” tai ”Euromarket”.

Valitse haluamasi tiedosto linkistä ”Lataa tiedosto” ja valitse sen jälkeen aukeavasta ikkunasta Tallenna / Save. Valitse avautuvassa ikkunassa kansio, johon haluat tiedoston tietokoneellasi tallentaa, ja paina Tallenna / Save.

Kaikki Suomen Lähikaupan kaupat:

Siwa

Valintatalo

Euromarket

2. Tiedostojen purkaminen tietokoneelle


Pakattu zip-tiedosto täytyy ensin purkaa tietokoneellesi, jotta voit asentaa kaupat navigaattoriisi. Osa tietokoneiden käyttöjärjestelmistä on sellaisia, joissa pakatun tiedoston purkamisohjelma, esim. WinZip-ohjelma, on sisäänrakennettuna.

Jos tietokoneessasi on esim. Windows XP -käyttöjärjestelmä, voidaan tiedosto purkaa käyttöjärjestelmän mukana tulevalla ”Extraction Wizard” -toiminnolla. Purkaminen tapahtuu täten: Valitse Resurssienhallinnassa lataamasi zip-tiedosto, paina hiiren kakkospainiketta ja valitse Extract all files. Tallenna kaupat tietokoneellesi valitsemaasi tyhjään kansioon.

Mikäli tietokoneessasi on jokin muu käyttöjärjestelmä, voit avata ja purkaa tiedoston esim. WinZip-ohjelmalla. Jos koneellasi ei ole Winzip-ohjelmaa, voit ladata sen omalle koneellesi täältä: http://www.winzip.com . Purkaminen WinZipillä onnistuu täten: Valitse Resurssienhallinnassa lataamasi zip-tiedosto, paina hiiren kakkospainiketta ja valitse WinZip > Extract to. Tallenna kaupat tietokoneellesi valitsemaasi tyhjään kansioon.

3. Tiedostojen siirto navigaattoriin

  • Käynnistä autonavigaattori
  • Yhdistä tietokone ja autonavigaattori USB-kaapelilla tai aseta navigaattorin muistikortti tietokoneesi kortinlukijaan.
  • Valitse Kyllä navigaattorin kysymykseen Haluatko ottaa yhteyden "Tietokone"? / Do you want to connect to "Compute"?
  • Hae Resurssienhallinnassa tietokoneeltasi kansio, johon olet purkanut lataamasi Suomen Lähikaupan kauppojen sijaintitiedot. Kopioi tiedostoista, jotka haluat siirtää autonavigaattoriisi, sekä .bmp- (bittikartta) että .ov2-tiedostot tietokoneesi leikepöydälle (hiiren kakkospainike > Kopioi / Copy tai näppäinyhdistelmällä Ctrl+C).
  • Avaa tietokoneen Resurssienhallinnassa autonavigaattorisi hakemistot. Autonavigaattori näkyy Resurssienhallinnassa erillisenä levyasemana (yleisimmin E: tai F:). Liitä leikepöydälle kopioimasi tiedostot autonavigaattorin karttahakemistoon (Scandinavia-mallissa Scandinavia-niminen hakemisto) joko hiiren kakkospainikkeen komennolla Liitä / Paste tai näppäinyhdistelmällä Ctrl+V.
  • Kun siirto on suoritettu, irrota USB-kaapeli laitteiden väliltä tai kytke muistikortti takaisin navigaattoriisi.


Suomen Lähikaupan kauppojen sijaintitiedot on nyt siirretty autonavigaattoriin. Tämän jälkeen voit asentaa kaupat näkymään reittisi varrella, laskea reitin lähimpään kauppaan sekä asettaa hälytyksen reitin varrella sijaitseville kaupoille. Navigaattorisi käyttöoppaasta löydät tarkemmat ohjeet näille toiminnoille.